Predstavniki PD Iskra Kranj na Zboru članov PD Kočevje 2018

Ker PD Iskra Kranj in PD Kočevje sodelujeta že od leta 1999, smo se v petek, 23. februarja Miha Mrak, Nataša B. Gabrovec in Rado Gabrovec odzvali vabilu PD Kočevje in se udeležili njihovega zbora članov.

Ob 18.00 uri smo se zbrali v prijetni restavraciji Marof v Kočevju.  Za ogrevanje nam je članica društva, gospa Marija Zupančič predstavila izlet-planinski pohod po Albaniji, ki so ga izvedli v začetku septembra 2017. Občni zbor se je nato nadaljeval po predlaganem dnevnem redu. Predsednik društva, gospod Milan Mlakar je v poročilu izpostavil glavne aktivnosti društva v letu 2017, načelniki odsekov pa so podrobneje predstavili delovanje odsekov. Omeniti velja delo Mladinskega odseka, v katerega je vključenih 120 mladih osnovnošolskih članov, izvedli so deset enodnevnih pohodov in en dvodnevni tabor. Po izglasovani razrešnici predsedniku in vsem organom društva, so člani izvolili novega predsednika, Upravni in Nadzorni odbor, ter Častno razsodišče.

Novi (stari) predsednik Milan Mlakar se je zahvalil za ponovno izvolitev in poudaril, da jih v letu 2018 čaka veliko dela, predvsem pri čiščenju planinskih poti, ki jih je poškodoval vetrolom. Po uradnem delu Zbora članov PD Kočevje smo nadaljevali razgovore in druženje z gostitelji v prijetnem vzdušju.

 

besedilo: Rado Gabrovec

obcni_zbor

Pred pričetkom zbora

Po podelitvi priznanj članom društva, so prisotne pozdravili podžupan občine Kočevje, predsednik MDO (meddruštveni odbor) PD Dolenjske in Bele Krajine, predstavnik PD Križe in naš predsednik Miha Mrak.

pozdrav_domacinom

Pozdrav prijateljskemu društvu