Predstavnika PD Iskra Kranj na Zboru članov PD Križe 2018

V soboto, 3. marca  sva se Miha Mrak in Rado Gabrovec, kot povabljena gosta udeležila Zbora članov PD Križe.
 
Zbrali smo se v kulturnem domu v Križah ob 18.00 uri. V uvodnem delu zbora smo prisluhnili predavanju izredne prof. dr. Irene Mrak, načelnice komisije za varstvo gorske narave pri PZS, z naslovom: »Množično gorstvo v Himalaji in v naših gorah«.

V svojem predavanju je opozorila na negativne vplive množičnega obiskovanja gora na vodne vire, erozijo poti, ogrožanje obstoja živalskih in rastlinskih vrst, vznemirjanje živali. V zadnjih letih počnemo v gorah veliko več aktivnosti, kot v preteklosti, od gorskega kolesarjenja,  jadralnega padalstva do base skokov.
Vse večji je porast prometa v alpskih dolinah, kar vsekakor vpliva na občutljivo gorsko okolje. Vsi obiskovalci gora se moramo zavedati, da v gorah nismo sami, smo samo gostje.

Zbor članov PD Križe je nato nadaljeval delo po predlaganem dnevnem redu. Predsednik društva, gospod Stanislav Ficko  je podal poročilo o delu društva v letu 2017, delovanje posameznih odsekov pa so predstavili načelniki odsekov.

obcni_zbor

Poročilo predsednika društva PD Križe Stanislava Ficka o delu društva za leto 2017.

 

pozdrav_domacinom

Pozdravni nagovor gospoda Franceta  Benedika, predsednika MDO PD Gorenjske.

Prisotne so pozdravili župan občine Tržič, predsednik MDO PD Gorenjske,  predstavnik Prostovoljnega Gasilskega Društva Križe, predstavnik Pašne skupnosti Kriška gora, predstavniki PD Iskra Ljubljana, PD Kočevje, ZZB Tržič, KS Sebenje in predsednik našega planinskega društva Miha Mrak. Po zaključku Zbora članov PD Križe  je sledilo še neformalno druženj


Pripravil: Rado Gabrovec