Poslovil se je Lojze Zelnik - častni član našega društva

V ponedeljek 23. marca 2020 so se na pokopališču v Predosljah ožji družinski člani poslovili od planinskega vodnika in častnega člana PD Iskra Kranj - Lojzeta Zelnika.

Lojze Zelnik

Na Jalovcu – Lojze na sredini spodaj

Rodil se je 31. maja 1934. Vso delovno dobo je preživel v Iskri, nazadnje kot tehnolog v Orodjarni. Že ob ustanovitvi tedanje Planinske sekcije leta 1974 se je aktivno vključil v njeno delovanje in med prvimi opravil izpit za planinskega vodnika.

Bil je član več odborov, tudi prostovoljstvo mu ni bilo neznano, kadarkoli je bilo potrebno, posebej pri koči Iskra na Sv.Jakobu, je bil takoj pripravljen priskočiti na pomoč.

Lojze Zelnik

Lojze Zelnik

Za svoje nesebično delovanje v planinstvu je prejel veliko priznanj, nazadnje častno članstvo v društvu, PZS mu je podelila bronasti, srebrni in zlati častni znak ter jubilejno priznanje ob 70 letnici društva.

Pripadal pa je tudi k znameniti trojki  Tomaž Planina, Martin Weiseisen in Lojze Zelnik, vsi letnik 1934, ki so zaznamovali lepe in nepozabne planinske izlete.

Lojze Zelnik

Lojze z Milanom Čelikom

slavnostna seja

Na Taležu leta 2005Na žalost ga je po 80. letu začelo zapuščati zdravje in njegove življenske moči so za vedno ugasnile.


Ne bodo pa ugasnili spomini nanj, posebej pri tistih, ki smo dolga leta prijateljevali z njim.

Počivaj v miru ob vznožju gora, ki si jih imel silno rad !


Pripravil:

Milan Čelik